När får man checka in?

Vi har incheckning från kl. 15.00 i alla stugor.
Från 14.00 på campingarna som då innebär alla husbilar/vagnar samt tält.

Vi vill också nämna incheckningstiderna är ungefärliga, och vid stor pågång eller om objektet är i behov av mer städning än normalt så kan incheckningen bli senare än 15.00.

Och utcheckning?

På hotellet är det kl. 10.00, på alla övriga objekt är det kl 12.00 (11.00 vid slutstädning).

Vad ska jag göra när jag skall städa själv?

Alla ytor skall torkas av, golven skall dammsugas och moppas, disken skall vara rendiskad, torkad och tillbaka i skåpen. Sopor skall slängas i sopstationen. Glöm ej handfat, toalett och dusch.

Finns det städartiklar? Rengöringsmedel?

Moppar, dammsugare och städmaterial finns i stugorna eller vid servicehusen. Ta med rengöringsmedel och diskmedel själv, ta även med diskmaskinstabletter om ditt objekt har diskmaskin (på vandrarhemmet finns det tabletter).

Vad innebär slutstädning? Vad kostar det?

Man checkar ut 11.00 istället för 12.00 och man slipper städa stugan eller rummet själv. Man skall dock plocka bort disken och ta ut soporna, men i övrigt så kan man låta dammsugaren stå. På hotellet så ingår detta alltid i priset (utcheck 10.00).

Priser för slutstädning står på respektive objektsida.

Hur/när betalar jag boendet? Bokningsavgift?

Du får en faktura, till din mail, där du först betalar 20% inom 10 dagar och resterande belopp senast 40 dagar innan ankomst till vårt bankgiro. Bokat med ankomst inom 40 dagar så betalar du hela beloppet med en gång.

Du kan också betala med kort. Då betalar du HELA bokningen vid bokningstillfället (gäller vid onlinebokning).

Vid bokning online och val av kortbetalning så tillkommer inga avgifter. Vid val av betalning med faktura så tillkommer 29 kr i fakturaavgift. Vid manuell bokning, via telefon- eller mailkontakt, så tillkommer 50 kr i bokningsavgift.

Får man parkera vid stugan?

Nej. Men det finns uppmärkta parkeringsplatser för boende där det finns plats för en bil per stuga. Har man fler bilar så måste de parkeras på parkeringsplatsen vid receptionen.

Finns det grillar?

Grillar finns, men ta med eget kol, tändvätska och något att tända med.

I parhusen, strandvillorna och strandvilla Bondans finns en grill till varje objekt. I parstugor, familjestugor och storstugorna så finns det antal gemensamma grillar (finns lokaliserade i miljöstationerna), så ställ tillbaka grillen i miljöstation när ni är färdiga så att näste man också kan grilla.

Kostar poolen något för de som bor på området? Och när öppnar den?

Ja, alla betalar för att uppehålla sig i poolområdet, även de som inte badar. Vi har valt att våra gäster får välja själva om de vill använda poolen eller stranden på sommaren, istället för att baka in poolpriset i stugkostnaden. På så sätt undviker vi att ALLA måste betala för poolen, även om man inte vill använda den.

Poolen är öppen mellan 10.00 och 18.00, varje dag under högsäsong.

Vad kostar boendet för barn?

Barn under två år bor gratis om det är så att personantalet överstiger antalet bäddar som finns i stugan.
Resesäng för den lille tar man med själv eller hyr hos oss.
I vissa objekt finns det dock inte plats för resesäng, så fråga oss först.

Kan man vara fler i stugan än antalet bäddar som är angivet?

I vissa objekt kan man t.ex. vara 5 st även om stugan har specificerat 4 bäddar. Då kan man hyra en extrasäng/madrass för 185 kr / dygn (för alla över 2 år). Men inte alla objekt har plats för extrasäng så fråga oss innan ni bokar.

Om man är fler i stugan än vad som är tillåtet, så äger Sudersand Resort att debitera gästen 500 kr / person och natt i efterhand.

Finns det sängkläder?

Ni tar med egna påslakan, örngott, lakan och handdukar. Täcken och kuddar finns. Sänglinneset går att hyra genom Sudersand Resort. Om ni har hyrt resesäng för småbarn så rekommenderar vi att ni tar med något mjukt för den lilla att sova på, då den medföljande madrassen kan upplevas som hård. Täcke och kudde ingår ej i resesängen.

När skall det vara tyst?

Vad som gäller vid speciella event eller liknande på Fårö, kan du läsa om här – LÄS MER
Gäster som bor vid oss skall vara tysta senast 22.00 på vardagar och 23.00 på helger.

Var finns närmaste bankomat?

För tillfället så är närmaste bankomat vid ICA i Fårösund (på andra sidan sundet). Förhoppningsvis kommer det en på Fårö inom kort. När du betalar i kassan på Ica Nyströms på Fårö så kan man dock få ta ute lite extra när de har tillräckligt med kontanter.

Finns det internet och WIFI?

Vi har numer byggt ut WIFI-zoner på resorten, som ger gratis internet runt receptionen, poolen, lekplatsen, äventyrsgolfen, hotellet/ vandrarhemmet samt strandcampingen.

Vissa villor har också eget, privat WIFI.

Kommer man till Sudersand med buss?

Ja, bussen går från Visby till Sudersand mellan mitten på juni och mitten på augusti. Aktuell sommartabell kommer snart.

Den aktuella tabellen för vintertid, som du hittar här, gäller för linje 20 till Fårösund. Märk väl att denna buss endast går till Fårösund på vintertid.

Finns det taxi?

Ja, Fårö Cab kör på Fårö. Ring dem på 0498-22 35 94. De kör även guidade turer!